En rolig aktivitet för hela familjen
En rolig aktivitet för hela familjen. © Sofia Ernerot

Äventyr & adrenalin

little rock lake zipline

Ta chansen att få ett nytt perspektiv på tillvaron och naturen. Mitt i Smålands djupa skogar hittar du Europas största zipline-äventyr och ett utmärkt tillfälle att utmana eventuell höjdskräck. Hängande i luften, i en sele fastspänd på en vajer flyger du över träd och sjöar i en imponerande hastighet.

I Småland finns flera höghöjdsbanor, men Little Rock Lake Zipline är något annat. Banan ligger verkligen i vildmarken, djupt i den småländska skogen, 50 km norr om Växjö. Inga hus i sikte, bara skogar och sjöar. Det här är Europas största zipline i sitt slag och man erbjuder bokstavligen en hisnande upplevelse.

Äventyr med säkerhetstänk

Iförd säkerhetssele susar du fram på en stadig lina upphängd mellan torn, plattformar och träd, med en maxhastighet på 75 km/h – stundtals så högt som 52 meter över marken. Anläggningens senaste nyhet är parallella linor, vilket gör det möjligt för två personer att åka samtidigt, och tävla om att komma först till nästa torn.

På äventyret har du alltid sällskap av två utbildade guider: en som åker före och möter dig i slutet av varje delsträcka, och en som hjälper till i starterna. Längs vägen berättar de om områdets rika natur och djurliv, vilket innefattar både älg, rådjur, räv och vildsvin.

En utmaning som passar de flesta

Att ”zippa” passar alla från 5 till 99 år. Barn kan tandem-zippa med en vuxen, och från ca 11 års ålder klarar man att zippa själv. Minimivikt för att zippa på egen hand är 35 kg, maxvikt 125 kg.

Den som känner att zippandet är en för stor utmaning kan ändå klättra upp till toppen av det högsta tornet och njuta av den fascinerande utsikten över djupa skogar och sjöar. Det är till och med möjligt att tillbringa natten i toppen av tornet och vakna upp till ett nytt perspektiv.

Little Rock Lake - Zipline

swedenzipline.com

Maxa vildmarksäventyret

Restaurangen i anslutning till anläggningen, Fine Forest, serverar mat från lokala distributörer, tillsammans med en fantastisk utsikt över sjön och skogen. Vyn kan även avnjutas från den nya badtunnan och grillstugan, ett perfekt sätt att avsluta äventyret.