Isaberg Mountain Resort

På Isaberg Mountain Resort har du alla möjligheter och förutsättningar för en aktiv semester. Det ser lugnt och fridfullt ut, men det är bara på ytan – i själva verket befinner du dig i händelsernas centrum. Här finns passande aktiviteter för såväl barnfamiljer som vuxna äventyrare. Vandra på reservatets alla vandringsleder, paddla kanot eller kajak, spela golf, fiska, cykla eller klättra bland trädtopparna.


Centrum för MTB-cykling

Isaberg satsar stort på MTB-cykling, med ett väl utbyggt system av leder för alla nivåer. Söker du fart och spänning rekommenderas ett lopp nedför berget. Vill du nå maxpuls och hårdträna är det bara att trampa uppför. Det finns tio MTB-leder, pump tacks och en nybyggd teknikbana (XC-bana). Prova också SM-banan på 5 km. Det går att hyra cyklar av olika slag om du inte har en egen, och när träningen är klar spolar du av smutsen i Isabergs egen cykeltvätt. År 2018 utvecklas banorna med en ny pump track, en lättare familjeled och ännu fler kurser i MTB-teknik.

Pumptrack

Hos Isaberg finns även en grym 2600 m2 stor pumptrack i världsklass med massor av möjligheter för både små och stora MTB-cyklister.

Rodel

I Isabergs rodelbana kan du njuta av svindlande glädjerus året om! En 1000 meter lång rodelbana tar dig ner längs bergssluttningen i ett pulserande tempo. En hisnande upplevelse för hela familjen.

Höghöjdsbana och zipline

Äventyr på hög höjd erbjuds i Isabergs Tree Top Adventure. Höghöjdsbanan är en rolig kombination av lek, klättring och äventyr, där alla kan hitta en lagom spännande utmaning. Det finns banor i tre olika nivåer och dessutom en barnvänlig bana. Innan äventyret börjar får du en noggrann instruktion i hur du säkert förflyttar dig i banan. 

Södra Sveriges största skidanläggning

Vintertid är Isaberg ett välbesökt resmål med sina tio pister, sex liftar och toppmoderna snökanonsystem. En sexsitsig expresslift snabbar på transporten upp till toppen och det är sällan köer. Nedfarterna varierar i längd och svårighetsgrad. Fallhöjden är 150 meter och sammanlagt hittar man här hela sex kilometer preparerade pister.

Discgolfbana med lift

I en utmanande bana i bergets backar kan du spela discgolf som kräver både precision och lite kondis. Banan med lift är helt unik!

Äventyrsgolf

Isabergs äventyrsgolf är en mix av minigolf och spännande och kluriga utmaningar. Drop-in-öppet dagligen. Passa på att njuta av glassen i den nya glasskiosken samtidigt!

Stugby och lodgehouse

På Isaberg finns boende av olika slag, stora och små stugor, campingplats och exklusiva hus som rymmer upp till 12 personer. På området finns restaurang Höganloft som har smakfulla menyer med lokal prägel och på toppen av Isaberg finns Toppstugan som är öppen vintertid.

Isaberg Mountain Resort


Cykla

Stilla turer i kvällssolen eller tuffa nedfarter i MTB-banor. Trampa dig fram till sevärdhet efter sevärdhet.

Fiska

Smålands orörda landskap med sjöar och vattendrag gömmer många utmaningar – välkommen att fiska i Småland!

Vandra

Tips på fina vandringsleder i Småland längs kust och sjöar, på pilgrimsleder och i djupa skogar.

Älgparker i Småland

I Smålands skogar är det älgen som bär den största kronan och alla som stött på honom vet att han klär bra i rollen som regent.