Team Lost hittar hem i Småland

Team Lost med familj paddlar kajak på en småländsk sjö och tittar leende in i kameran med flytvästar på sig

Team Lost är allt annat än vilsna i Småland. Äventyrarna Fanny Ahlfors och Patrik Widell upptäcker hjärtat av Småland på ett unikt sätt. Uthållighet och utmaningar som höjer både pulsen och humöret står på deras fartfyllda resa.


Äventyrshelg för hela familjen

  Småland är fullt av äventyr som passar alla åldrar. Följ med familjen Ahlfors/Widell under en helg i småland. Familjen består av Patrik Widell, Fanny Ahlfors, samt Patriks två barn Noah och Leya.


Fredag

Vi packade bilen för en fullproppad äventyrshelg i Småland och åkte mot det första stoppet som var Getnö Lake Åsnen Resort. Ett riktigt naturparadis vid sjön Åsnen och där Getnö ligger helt nära Åsnens nationalpark. Getnö Lake Åsnen Resort har en en naturcamping med 150 generöst tilltagna platser. Det finns även fritidsstugor, vilket vi bodde i. Vi välkomnades med en grillkorg och tände grillen för middag innan vi gick ner till vattnet för ett kvällsdopp.

Lördag

Morgonen började med att vi fick en frukostkorg levererad till stugan. Efter frukost var det dags att upptäcka Åsnens nationalpark. Vi hyrde 2 kajaker och en kanot och åkte ut på sjön. Här hittar du en unik insjöskärgård med massor med små öar. Vi paddlade en stund innan vi stannade för att fika och bada. Här finns massor att upptäcka och det går lätt att paddla en hel dag. Ett perfekt familjeäventyr som passar de flesta.

När vi kom tillbaka åkte vi vidare i ca 1 timme mot Korrö. Här åt vi lunch på Korrö restaurang innan vi hyrde mountainbike cyklar. Korrö är ett populärt område och det märktes då det var mycket folk. Här passerar bla Utvandrarleden som är en 120 km lång rundled för både cykling och vandring. Man kan välja mellan olika typer av cykling – grus, asfalt eller stigcykling i skog och på ängar. Det finns flera B&B och vandrarhem att utgå ifrån och olika paket man kan boka.

Nästa stopp var Grimsnäs Herrgård, ett super mysigt B&B. Vi blev varmt välkomnade och checkade in i 2 rum i herrgården innan det var dags för middag. Vi åt en supergod middag, fick lite historia om området och sedan cyklade vi ner för att se solnedgången vid sjön.

Söndag

Efter frukostbuffe var det dags att åka vidare till den sista aktiviteten, Zipline. Vi åkte ca 1 timme till Little Rock Lake som ligger söder om Vetlanda. Detta är Europas största zipline anläggning med 16 linor och en riktig naturupplevelse. Det är ett stort område och förutom att åka zipline kan du även bo där och göra olika typer av andra aktiviteter såsom klippbad.

Vi hade proffsiga guider och det kändes att det var ett högt säkerhetstänk. De olika linorna varierade i höjd och längd och vissa gick det att åka två personer bredvid varandra.

Detta var verkligen en aktivitet som vi tycker var super kul. Tillbaka på anläggningen väntade lunch innan det blev bad i klippbassängen innan vi åkte hemåt igen. En riktig kul äventyrshelg!