© Patrik Svedberg

Fiska

Kräftfiske

Att fiska kräftor och sedan få möjlighet att tillaga eller smaka på fångsten är det alldeles för få som har fått vara med om. Nu har du chansen att göra något exklusivt - upplev det småländska kräftfisket!

Småland har en lång tradition av fiske efter de läckra skaldjuren, oavsett om fisket skett i Vättern, i mindre sjöar eller i bäckar så små att man kan ta ett kliv över dem. Några småländska boendeanläggningar anordnar populära kräftfiskepaket. Det innebär att du som regel får vara med längs hela kräftfiskeresan. Från kräftfisket till den traditionella kräftskivan med alla dess tillbehör.

© Kosta lodge

Kosta Lodge

Kosta vildmarkscamp erbjuder kräftfiske med eller utan guide. Burar, bete och båt är inkluderade i grundpriset och vittjar gör man på morgonen efter. Det finns möjlighet att äta middag under kvällen och burarna vittjas på morgonen efter. Man behåller sina egna kräftor och de kan kokas av Lodgen mot ersättning. Kosta Lodge ligger beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Välj mellan att bo i nybyggda stugor med hög standard eller i själva hotellbyggnaden.

kostavildmarkscamp.se

© Patrik Svedberg

Wallby Säteri

Wallby Säteri är en idyllisk plats som omges av stora skogar och spegelblanka sjöar. Här erbjuds paket där bekvämt boende och kräftfiske ingår. Ge er ut med båten, släpp ner kräftburarna, och hämta kräftorna morgonen därpå. Njut av en 3-rätters middag med nykokta kräftor och lokala produkter.

wallby.se

© Hanna Strålman

Asa Herrgård

På Asa Herrgård bor du i en naturnära miljö, omgiven av glittrande sjöar och djupa skogar. I augusti och september finns den exklusiva möjligheten att delta i kräftfiske. På Asa herrgård kan du och dina vänner boka ett fiskepaket som inkluderar: Välkomstfika (kaffe och tilltugg), kräftfiska med en guide, kräftskiva, samt boende (del i dubbelrum).

Asa Herrgård

Kräftfiske hos Hotel Ullinge
Kräftfiske hos Hotel Ullinge. © Rebeccas Foto

Kräftfiske hos Hotel Ullinge

Upplev sensommarens bästa aktivitet hos Ullinge. Kräftfisket har en alldeles speciell plats på Ullinge med anor ända tillbaka till 1930-talet, då flygöverste Gösta von Porat en gång i tiden startade den härliga traditionen. Källsjön Södra Wixen är ett rikt kräftvatten och just kräftfisket har varit en mycket omtyckt och populär aktivitet under många år.

ullinge.se

Fiske i hav och sjö

I Småland finns hav, sjöar och vattendrag i varierande storlek, med enastående artrikedom och välmående fiskebestånd.