Småland - Sverige på riktigt

För länge sen var Småland flera små länder i de djupa trolska skogarna, tusen blänkande sjöar, spännande högland och med en öppen kust mot havet. Det är just mångfalden, det breda utbudet, det finurliga och äkta som är själen i vårt vackra landskap. Du kommer att finna dina favoritplatser och hitta den del av Småland som du vill kalla din.

Här trivs du som vill uppleva äventyret och leken i naturen. Hela Småland är som en lekplats för stora och små. Med jordnära äventyr kan du göra ditt besök spännande. Klättra högt i berg eller låt vandringsleder ta dig genom djupa skogar, upptäck livet under ytan genom att dyka djupt i havet eller håll dig vid ytan och fiska eller bada.

Du som är intresserad av kultur och design finner traditionella hantverk och nyskapande konst. Var med och baka randiga polkagrisar, lär dig glasblåsningens ädla konst, dubbas till riddare på ett Slott, besök sagornas och myternas förtrollade värld där fantasin nästan blir på riktigt…

För dig som uppskattar det goda livet finns äkta råvaror att njuta av, odlade i den småländska myllan med kärlek och kunskap. Grön sparris, röda jordgubbar, bruna bönor och orange pumpa. Följ säsongen och njut av läckerheterna som hör årstiden till. Fira de svenska högtiderna med oss och upplev det äkta och ärliga Småland. Lär känna en kultur som är naturnära, enkel, hållbar och respektfull samtidigt som den är öppensinnad, nyfiken och innovativ.

Vi har alltid något att göra, smålänningen är av ett arbetsamt släkte och här trivs vi med att det händer något mest hela tiden. Idrott, musik, mat eller högtid ger oss anledningar att samlas och uppleva något i gemenskap. Du finner boende med karaktär efter vad du vill uppleva – tjusiga slott, vackra herrgårdar, bekväma hotell i städerna, mysiga pensionat på landet eller fritt i tält ute i naturen?