En del av Småland

Barn & familj

Småland är en naturlig lekplats för alla åldrar. Här finns upplevelser för stora och små i skog och mark, i vilda västern och inte minst i Pippis värld.

Sommardagar i Småland

Är du nyfiken, äventyrlig eller sugen på sagor?

Och kanske vill du klappa en älg? Eller testa lite av varje? Då har du kommit rätt - i Småland är vi lekfulla på alla sätt och vis!

4 Fun - Fyra barnupplevelser i ett!

4 Fun är precis vad det låter som. Fyra roliga upplevelser för både stora och små i södra Småland. Sätt familjens kreativitet på prov, inspireras av fantastiska sagor och sägner om tomtar och troll, möt skogens konung och ta fram barnasinnet i dig i ett leksaksmuseum. IKEA museum i Älmhult erbjuder tillsammans med sina grannar Lekoseum, Smålandet och Sagomuseet aktiviteter för hela familjen.

Boka paketet - till IKEA Hotel

Ta en tur till Mariannelund vetja!

Hit vet du ju att Emil åkte när han stuckit huvudet i soppskålen. Nu kan du se hur det gick till i filmen och även prova den själv på Filmbyn. Och när du ändå är här, kika in på karamellkokeriet. Vi ger dig andra söta tips på köpet.

Temaparker

I Småland hittar du två stora temaparker som är något alldeles extra. Astrid Lindgrens Värld där du känner igen de flesta och sen i Vilda västern med cowboys och indianer på riktigt. Båda bjuder på upplevelser med teater, action och aktiviteter, även för de allra minsta.

Och snipp, snapp, snut så var sagan slut - till nästa gång