Raggmunk med stekt fläsk och lingon på Korrö
Raggmunk med stekt fläsk och lingon på Korrö. © Alexander Hall

Småländska smaker

Mat & dryck

Här är vi noga med maten. Helst ska det vara närodlat och ekologiskt, "härproducerat" och äkta. Vi vill helt enkelt veta var maten kommer ifrån och uppskattar restauranger och caféer som arbetar med riktiga råvaror - och de är många. Tradition kombineras med nyskapande smaker.

The Edible Country - Småland

I Småland finns fyra träbord placerade på vackra platser i naturen. Här kan du laga mat över öppen eld och smaka på säsongens delikatesser som du hittar omkring dig – i skogen, på ängarna, och i sjön. Boka en guide, eller kanske en kock, ta dig till borden med kanot eller varför inte på en hästrygg. Välkommen att smaka på Småland!

Läs mer

Det kulinariska Småland har mycket att erbjuda

Så klart hittar du många krogar och caféer i Småland med fina omdömen. Vi har flera pärlor som platsar i White Guide och även PM & Vänner med sin lysande stjärna i Guide Michelin.

Ryttmästaregården cafe
Ryttmästaregården. © Alexander Hall

Caféer som också är resan värd

Doften av kaffe, den spröda kakan bakad på smör och varma scones...eller den traditionella våfflan. Vi tipsar om några pärlor som är värda en omväg...du kommer garanterat att trivas.

Läs mer

Mer av det goda

Upptäck mer om mat och dryck från Småland

Godis från Småland

Unna dig småländskt godis! Polkagrisar från Gränna, brända mandlar från Timmernabben eller vad sägs om marknadskarameller från Mariannelund?

Småländska drycker

Typiska drycker för Småland är must från äppelodlingar, öl från mikrobryggerier och lingondricka.

Gårdsbutiker

Smålands gårdsbutiker som säljer grönsaker, kött, ägg, must, sylt, honung och andra lokala och ekologiska produkter. Passa på och fyll korgen.